Despre revistă

Studii de gramatică contrastivă

ISSN-L: 1584 – 143X

e-ISSN: 2344-4193

Aparitie bianuala

Acreditata CNCS categoria C in 2012 si categoria B+ in 2010, 2011

 

Studii de gramatica contrastiva este o revista bianuala care se adreseaza specialistilor in lingvistica, istoria limbii si alte domenii conexe. Principalul scop al revistei este studiul comparativ si contrastiv din variate perspective: lingvistica generala, lingvistica aplicata, semantica, gramatica formala, traductologie.

Sectiuni:

Gramatica contrastiva

Traductologie

Varia

Primul an de publicare:2004

Revista isi propune sa promoveze interdisciplinaritatea si transdisciplinaritatea si sa incurajeze gandirea inovatoare si schimbul intercultural. Articolele sunt publicate in limbile engleza, franceza, italiana, germana, rusa si spaniola. Comitetul stiintific reuneste cercetatori in domeniul stiintelor umaniste din diferite tari si continente: Canada, Franta, Italia, Romania, Serbia, Polonia, Anglia, Rusia, Algeria.

 Studii de gramatică contrastivă publica articole in acces liber respectand conditiile licentei Creative Commons Attribution Non-Commercial-NoDerivs License (CC BY NC ND), care permite utilizarea, distribuirea si producerea pe orice cale, cu conditia ca lucrarea originala sa fie citata in mod corespunzator, sa nu fie folosita in scopuri comerciale si sa nu fie modificata sau adaptata. Drepturile de autor legate de articolele in acces liber sub licenta CC BY NC ND sunt retinute de catre autor.

Revista nu percepe taxe de recenzare sau de publicare.

Studii de gramatică contrastivă este o revista stiintifica care subscrie politicii liberului acces. Ca atare, intreg continutul este disponibil gratuit pe site-ul nostru.